flag Судова влада України

Положення про організацію особистого прийому громадян посадовими особами Окружного адміністративного суду АР Крим

12 серпня 2013, 16:45

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом Голови Окружного адміністративного суду АР Крим

   3.1 – АГ 

від « 10 »   січня   2012р.

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про організацію особистого прийому громадян посадовими особами

Окружного адміністративного суду АР Крим

 

1. Загальні положення

 

1.1. Зазначене Положення розроблене відповідно до ст. 40 Конституції України та на підставі Закону України "Про звернення громадян", Закону України „Про статус народного депутата України", Закону України „Про статус депутатів місцевих рад" у частині розгляду депутатських звернень і запитів.

1.2. Основною метою затвердження Положення є створення належних умов для реалізації громадянами та представниками юридичних осіб (далі - громадянами), наданого їм ст. 40 Конституції України, права направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади.

1.3. Зазначене положення встановлює загальні вимоги та порядок прийому громадян в Окружному  адміністративному суді Автономної Республіки (надалі – суд).

 

2. Особистий прийом громадян

 

2.1. Особистий прийом громадян проводиться в установлені дні та години, згідно затвердженого графіку прийому, який затверджується наказом та доводиться до відома громадян.

2.2. Для забезпечення умов реалізації громадянами своїх законних прав та інтересів прийом громадян здійснюється головою суду, заступником голови суду  та керівником апарату. 

2.3. Голова суду, заступник голови саду або керівник апарату здійснюють прийом громадян тільки для вирішення питань стосовно роботи суду.

2.4. Особистий прийом громадян здійснюється лише за попереднім записом, який проводиться старшим консультантом  суду.

Попередній (не пізніше ніж за 1 робочий день до дня прийому) запис громадян на прийом здійснюється старшим консультантом  суду згідно з розпорядком роботи суду.

2.5. Під час попереднього запису на особистий прийом з'ясовуються прізвище, ім'я, по батькові, зміст порушеного питання, вивчаються документи, інші матеріали, що подаються громадянином для обґрунтування своєї заяви (клопотання), скарги або пропозиції (зауваження).

Не допускається з’ясування відомостей про громадянина, що носять суто особистий характер і не стосуються його звернення.

2.6. Список громадян, які записались на особистий прийом складається відповідним працівником, що здійснював попередній запис.

2.7. Копія цього списку передається черговому працівнику на пропускний пункт Окружного адміністративного суду АР Крим о  09:00 годині у день особистого прийому керівництвом суду.

2.8. Під час особистого прийому громадян керівництвом суду, у разі необхідності можуть уживатися додаткові заходи безпеки.

2.9. Громадян має право звернутися до  голови суду, заступника голови суду та керівника апарату суду як у письмовій, так і в усній формі.

2.10. Особистий прийом громадян здійснюється в порядку черговості та лише в години, що передбачені графік прийому.

Черговість прийому громадян визначається відповідно до попередньо складеного  списку.

Прийом героїв Радянського Союзу, інвалідів Великої Вітчизняної війни, героїв України, героїв Соціалістичної праці, осіб зі званням «Мати-героїня» проводиться першочергово.

2.11. Громадяни, які прибули на прийом реєструються в Журналі обліку особистого прийому громадян старшим консультантом суду.

Для цього громадяни, які прийшли на прийом:

а) пред`являють документи, що посвідчують їх особу, а також у разі необхідності – документи, які підтверджують їх повноваження щодо представництва інших осіб. Відсутність таких документів є підставою для відмови в особистому прийомі.

б) подають письмові звернення, викладені з дотриманням вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян», або в усній формі стисло висловлюють суть питання, яке вони мають право вирішити на прийомі;

в) інформують про наявність раніше поданих звернень з питання, що ними висловлюються. Якщо такі мали місце, надають інформацію (повідомлення) про наслідки їх розгляду.

Повторний прийом громадян з питання, яке вже розглядалося, проводиться у разі, якщо питання, висловлювалось у попередньому зверненні, не було вирішено по суті.

2.12. Під час проведення особистого прийому громадян, можуть бути присутні їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому порядку. Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян керівництвом суду не допускається.

Особистий прийом іноземців та осіб без громадянства здійснюється на загальних підставах.

Особи, визнані судом в установленому порядку недієздатними, на прийом без участі їхніх законних представників не допускаються.

2.13. У разі, якщо порушене громадянином питання вирішити на особистому прийомі неможливо через складність і необхідність додаткового вивчення, громадянинові може бути запропоновано викласти його у формі письмової заяви. Подана громадянином на особистому прийомі письмова заява розглядається в порядку, встановленому чинним законодавством для письмових звернень. Прийняті під час прийому письмові звернення у той же день старшим консультантом апарату суду передаються для реєстрації.

Про результати розгляду звернення громадянинові повідомляється письмово або усно (за його бажанням).

2.14. Контроль за виконанням доручень за результатами розгляду усних звернень громадян, які надійшли на особистому прийомі та узагальнення інформації про наслідки їх розгляду, здійснюється старшим консультантом суду.